สูตรอาหารไทย :
แกงเขียวหวานไก่(Green Curry With Chicken)
Thai Food : Ingredients of Green Curry With Chicken
green curry paste 2 tablespoon
chicken slice to a small piece 1 cup
coconut milk 2 cup
basil leaves 2 tablaspoon
eggplants cut to a medium size a half of cup
chicken soup stock powder 1 tablespoon
sugar 2 tablaspoon
fish sauce 3 tablaspoon
red chilies slice 2 tablaspoon
kaffir lime leaves 4 tablaspoon
Thai Food : Preparation of Green Curry With Chicken
1. Put coconut milk to a boil in a pan by use medium heat.
Boil it around 5 minute.
2. Put green curry paste to a pan and stir it.
3. Put the chicken and boil for 1-2 minutes add then put
fish sauce sugar and soup stock powder to a pan.
4. Put eggplant, kaffir lime leaves and basil. boil it 5
minute and then serve in a bowl.
อาหารไทย : ส่วนผสมสำหรับทำแกงเขียวหวานไก่
พริกแกงเขียวหวาน 2
ช้อนโต้ะ
เนื้อไก่ 1 ถ้วย
กะทิ 2 ถ้วยตวง
ใบโหระพา 2 ช้อนโต้ะ
มะเขือเปราะ 2 ลูก
โดยหั่นเป็นชิ้นเล็กๆ
น้ำซุปไก่ 1 ถ้วยตวง
น้ำตาลปี๊บ 2 ช้อนโต๊ะ
น้ำปลา 3 ช้อนโต๊ะ
พริกชี้ฟ้าแดงหั่น 2 เม็ด
ใบมะกรูดหั่น 4 ใบ
อาหารไทย :
วิธีการและขั้นตอนการทำแกงเขียวหวานไก่
1. ตั้งกระทะต้มกะทิจนร้อนประมาณ 3 – 5 นาที จากนั้นใส่เครื่องแกงเขียวหวานลงไปต้มกับกระทิสักพัก
2. ใส่เนื้อไก่และคนประมาณ 2 นาที จากนั้นใส่น้ำปลา, น้ำตาล ต้ม 1 นาที ใส่มะเขือเปราะที่หั่นไว้แล้ว ใส่น้ำและใส่น้ำซุปไก่
ต้มต่อไปสักพักจนเนื้อไก่เริ่มสุก
3. ใส่ใบมะกรูดและใบโหระพา รอจนเดือด
จากนั้นจึงปิดไฟ เสริฟใส่ชาม
ไม่มีความคิดเห็น:
แสดงความคิดเห็น